Monday, 20 February 2017

Produk Mekar Semilu





Mekar Semilu merupakan produk Malaysia yang semakin meningkat nama dari hari ke hari. Mengandungi ramuan daripada susu dan herba yang selamat dan halal. Tiada pengelupasan dan tidak memedihkan. Sesuai dengan semua jenis kulit untuk wanita dan lelaki. Kesan dapat diperolehi dengan penggunaan berterusan selama dua minggu. Selamat Memiliki Kulit Idaman!
  
SABUN MEKAR SUSU COLLAGEN


RM19 
Membantu melembab, menghalus, menegang, 
menghilangkan jerawat dan mencerahkan kulit
sesuai untuk kulit berminyak dan kombinasi

SABUN MEKAR SUTRA

RM25 
Membantu melembab, menghalus, menegang,  menghilangkan lebam bawah mata dan bahagian gelap lain, menghilangkan jeragat juga jerawat dan mencerahkan kulit
sesuai untuk kulit kering dan kombinasi

SABUN DELIMA

RM25
Membantu melembab, menghalus, menegang, 
menghilangkan jeragat dan mencerahkan kulit
sesuai untuk kulit kering

SABUN PROPOLIS
RM30
Sesuai untuk kulit wajah dan badan bermasalah
Merawat resdung, jerawat kronik, parut jerawat, panau,

 kulit gatal, kurap, kayap
Mencerahkan dan melembutkan kulit
Merawat ruam pada kulit bayi dan jangkitan kuman seperti ekzema


PENCUCI MUKA GOLDUST 
RM65
Merupakan sejenis pencuci muka berbentuk cecair yang mana sesuai untuk semua kulit termasuk kulit bermasalah. 60ml yang mana tahan sebulan atau lebih atas penggunaan. Menjadikan kulit berseri dan cerah bebas masalah jerawat dan jeragat. Terbukti berkesan.

SABUN SIREH MANJA

 RM10
Menyegar, melindungi dan membersih feminin wanita dirumus dari adunan kacip fatimah, manjakani dan daun sireh sesuai untuk semua golongan wanita


PENYEGAR AIR ZAM-ZAM + MAWAR

RM27
Menyegarkan kulit, menutup pori-pori, merawat dan 
menyihatkan semua jenis kulit. Sesuai digunakan selepas 
menggunakan sabun Mekar Semilu.

KRIM MUTIARA / KRIM MEKAR SUTRA / KRIM JELITA

RM69 
Bertindak sebagai pelembab, dapat menghilangkan jerawat dan jeragat juga mencerahkan kulit secara mendalam dan semulajadi, menjadikan kulit mulus dan gebu, sesuai untuk semua jenis kulit dan dipakai diwaktu siang dan malam

KRIM SIANG

RM40
Bertindak sebagai bedak asas
Melindungi kulit dari sinar UVA & UVB
Mengawal minyak berlebihan pada wajah

menjadikan wajah licin dan gebu
Sesuai untuk semua jenis kulit terutama kulit normal
Cara guna - Sapu ke wajah selepas pemakaian Krim Mutiara


BBCREAM
RM48
Bertindak sebagai bedak asas (waterbase)
Melindungi kulit dari sinar UVA & UVB
Mengawal minyak berlebihan pada wajah

menjadikan wajah mulus dan gebu
Sesuai untuk semua jenis kulit terutama kulit berminyak
Cara guna - Sapu ke wajah selepas pemakaian Krim Mutiara
(Mengikut warna kulit)


MASKER

 RM35
Menegangkan kulit muka
Menyejuk dan menyedut minyak pada kulit muka
Melembapkan kulit muka
Menutup pori-pori
Menambahkan keserian & kecantikan kulit muka


SCRUB MUKA

 RM27
Menanggalkan sel kulit mati
Mengurangkan masalah jeragat

memecahkan jerawat yang baru tumbuh
Membersih & mencantikkan kulit

  
SERUM ROZAS

 
RM89
Mengandungi rose stem cell, marula oil, pure organic argan oil, grape seed, organic calendula yang terbukti berkesan ke atas kulit, rambut dan kuku. Anti Penuaan, mengecutkan jerawat, menipiskan jeragat, mencerahkan dan melembabkan kulit secara semulajadi.
 
 
  SCRUB / LULUR BADAN CAPPUCINO

RM40
Scrub / Lulur
Berfungsi Menyegar dan Memutihkan kulit badan serta Memberikan haruman sepanjang hari. Penggunaan yang kerap akan menghasilkan perubahan yang ketara.

LOSYEN SUSU BERAS MUTIARA

RM27
Losyen Susu Beras Mutiara
Melembab, Memutihkan dan Memudarkan parut pada badan.

SABUN MANDIAN MEKAR ROYAL JELLY

RM40
Sabun Royal Jelly
Mengandungi Kolagen untuk membantu masalah Resdung, Ekzima, Kudis, Kelemumur, Jerawat, Bau badan, Bintik-bintik hitam dan Semua masalah kulit.

COLLAGEN - GLUTHATHIONE

RM140 - 15 sachet
Minuman Kesihatan Gluthathione 
Untuk penjagaan dalaman khusus bagi kulit dan kesihatan badan. Kaya dengan za'faran, air zam-zam dan mutiara. Kesan akan diperolehi dengan cepat jika pengambilan diambil secara berterusan.

JUS MEKAR ZAFARON ROHANA



RM140
Jus Kesihatan Rohana
Berfungsi melancarkan peredaran darah, baik untuk kencing manis, strok, buah pinggang dan sakit kronik yang lain . Kaya dengan za'faran, buah delima, kurma, madu, habbatussauda, ekstrak zaitun, garam bukit dan herba tradisional melayu.
400ml - minum 10ml dua kali sehari

13 comments:

  1. untuk set jerawat bape yer?

    ReplyDelete
  2. salam.. untuk set jerawat rm151 atau rm159 bergantung kepada krim siang.. boleh tgk link kat facebook kami... http://www.facebook.com/pages/McDaara-Beauty-House/212883255400694

    ReplyDelete
  3. SALAM..
    saya baru nak guna krim mutiara n krim siang
    mekar semilu.. tapi saya nak guna pencuci muka yg lain..
    bole ke ek..?? or kena pakai sabun sekar semilu jugak..??
    harap dpt mmbantu..

    ReplyDelete
  4. Salam..saya seorg pelajar 21 thun..pernah mggunakan set sabun propolis dan krim mutiara..alhamdulillah..masalah kulit saya selesai..kulit saya sgt sensitif pd matahari dan pemakanan..saya gemar aktiviti lasak y g perlukan sy terdedah pd matahari yg lama..kulit sy jd berjerawt kcil2..lebam akibat 'surnburn' merah dn pans..stlh muka saya kmbli pulih..saya tiada penjagaan strus ny utk 'maintain' kulit sy sbb kn kmbli pd masalah lame..sy sgt yakin dgn produk ni dgn izin Allah..mohon saranan dr admin utk mslh sy...

    ReplyDelete
  5. Saya pon sangat berpuas hati dengan produk ni...Baru cuba sabun mutiara 2 minggu dah nampak hasil nya...tq...

    ReplyDelete
  6. Kepada semua yang bg feedback terima kasih dan sgt dihargai.. teruskan memakai produk ini dan kalo boleh jgn campur dgn produk lain. Insyaallah kulit akan lebih berseri.. untuk order sila dail nombor di atas.. insyaallah akn dpt yg terbaik! Tq 《admin》

    ReplyDelete
  7. Kalau nk set utk whitening brape ye? Sbb muka saya kusam n byk bekas jerawat..

    ReplyDelete
  8. saya dah consume produk nie lebih 8 bulan, bekas krim mutiara dalam simpanan saya je dah ad 5...Sya mencadangkan pihak mekar semilu mencipta refill pack untuk krim mutiara....bertujuan untuk menjimatkan kos...heheheh sya pelajar...kekadang sy tak mampu nk beli krim nie yang berharga RM65....sekiranya ada 'refill pack' saya pasti ramai yang akan membelinya kerana produk ini sagt berkesan....ALHAMDULILLAH

    ReplyDelete
  9. kepada customer yg bertanya maaf ya tak dapat reply sini.. awak semua boleh whatsapp no diatas utk sebarang pertanyaan.. In shaa Allah akan dibalas secepat mungkin.. Terima Kasih -Mekar Semilu-

    ReplyDelete